İçeriğe geç

Kayıp Olan Araba Nasıl Bulunur

Kayıp olan aracımı nasıl bulabilirim?

Çekilen araçları sorgulamanın ilk yolu SMS’tir. Çeşitli sebeplerden dolayı polis tarafından çekilen araçlar uzun süre SMS ile kontrol edilebilir. SMS ile sorgulama yapmak isteyenler PARK (boşluk) ARAÇ KAYDI yazıp 1550’yi arayarak sorgulama yapabilirler.

Kayıp bir araba nasıl bulunur?

İlk adım polise gitmektir. Ardından, çalınan aracınızın markası ve modeli için ilgili araç satış ilanlarına bakın. Aracınız farklı bir plaka ve ehliyetle kayıtlı ve satılmış olsa bile, aracınızı küçük ayrıntılarla tanımlayabilirsiniz. Bu şekilde, suçluları yakalayabilirsiniz.

Araba kaybolunca ne yapılır?

Araç tescil belgeniz kaybolursa, mümkün olan en kısa sürede notere bir talepte bulunmalısınız. Daha önce il emniyet müdürlüklerinde randevu ile yapılan tescil işlemleri artık her ilçedeki noterler tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Noter, tüm yetkilendirme işlemlerini araç tescil sistemini (ARTES) kullanarak gerçekleştirmelidir.

Çalınan araç bulunamazsa ne olur?

Aracı bu süre içinde bildirmezseniz, sigorta şirketi size tazminat ödemeyebilir. Araba hırsızlığı için yasal bekleme süresi, hasarın meydana geldiği tarihten itibaren 30 gündür. Araç bu süre içinde bulunamazsa, sigorta şirketine aracınızın bulunamadığını bildirmelisiniz.

Arabam yok nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümündeki “Trafik ve Ulaşım” sekmesine gidin. Daha sonra sayfadaki “Aracımın çekildiği park yeri bilgisi talebi” bölümüne gidin. Buradan aracın plaka bilgisini talep edebilirsiniz.

Aracım nereye çekildi bulamıyorum?

Arabam nereye çekildi? E-devlet üzerinden talepte bulunun. Kişisel verilerinizle e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “Hizmetler” sekmesindeki “Trafik ve ulaşım” bölümünde aracımın çekildiği “Park bilgisi talebi” bölümüne aracınızın plakasını girerek gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aracımı nasıl bulabilirim?

SMS ile araç talebi, özel kişilerin sonuç alması için en kolay yoldur. Tüm operatörler, PARK yazıp, boşluk bırakarak, araç tescil numarasını ekleyerek ve 1550’ye göndererek aracın hangi otoparkta park edildiğini öğrenebilir. Bu hizmet için bir ücret alınmaktadır.

Arabam çalındı nereye başvurmalıyım?

Çalınan araçların tescil belgelerinin kapatılması, çalınma olayının üzerinden bir ay geçmiş olması kaydıyla herhangi bir trafik tescil müdürlüğüne başvurulabilir.

Çalınan olan araç kaç gün sonra bulunamadı yazısı istenir?

Sigortalı bir araç çalınırsa ne yapmalısınız? Sigorta şirketinizi arayın ve aracınızın çalındığını söyleyin. Çalınan aracınız 30 gün içinde bulunamazsa, polisten aracınızın bulunamadığını belirten yazılı bir belge talep etmelisiniz.

Plaka ile arabam nerede?

Otopark yeri, park yeri ve plaka numarası bilgilerini girerek 1550’yi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kayıp araç ihbarı nereye yapılır?

Bildirimler Kayıp/Çalıntı Eşya Bildirim Alanı’ndan (e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yapılarak) yapılabilecektir. Ayrıca Kurumumuz BTK Tüketici İletişim Merkezi (120) aranarak bildirim işlemleri gerçekleştirilebilecektir.

Kayıp ruhsat çıkarma ücreti 2024 ne kadar?

Trafik kazası meydana geldiğinde, kazaya karışanlar sürücüden ehliyet göstermesini isteyecek, ehliyet gösterilmediği takdirde; 1.

Çalınan bir araba nasıl bulunur?

Çalınan araç hırsızlık durumunda nasıl bulunur? Araba hırsızlığı durumunda yapmanız gereken ilk şey polise haber vermektir. … Daha sonra çalınan aracınızın markası ve modeliyle eşleşen satılık araba ilanlarına bakmalısınız. … Arabanızı tanıyan tüm arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza aracınızın çalındığını söyleyebilirsiniz.

Çalıntı araç sorgulama nasıl yapılır?

Sigorta Bilgi ve İzleme Merkezi’nde araç tescil numarası sorgulaması için; sbm.gov.tr ​​​​​​​​ web sitesine gidin. Araç Tescil Numarası ve T.C. “Sorgulama ve Online İşlemler” bağlantısından. Kimlik numaranızla sorgulama yapabilirsiniz.

Çalınan araç ne kadar sürede bulunur?

Öncelikle aracın çalındığına dair polisten alınan belgenin aracın çalınmasından itibaren 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine bildirilmesi gerekmektedir. Araç 30 gün içerisinde bulunamazsa sigorta şirketi ilgili belgenin ibraz edilmesi üzerine teminat ve limitlere göre ödeme yapabilir.

Plaka ile arabam nerede?

Tüm operatörler aracın hangi otoparka park edildiğini PARK yazıp boşluk bırakıp, plaka numarasını ekleyip 1550’ye göndererek öğrenebilirler.

Aracımı nasıl bulabilirim?

Araç plaka numarası ile mesaj yoluyla talepte bulunmak da mümkündür. Ücretli bir talep türü olan SMS ile araç talebi yapmak için aracın plaka numarasını tek seferde girip (örneğin 34XYZ34) 5664’e gönderebilirsiniz.

EGM aracım nerede?

SMS İLE PARK EDİLEN ARAÇ TALEP ETME Otoparka çekilen bir araçla ilgili talepte bulunmak için, “OTOPARK YERİ (MESAFE) ARAÇ KAYDI” yazıp 1550’ye SMS göndererek aracınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Arabam çalındı nereye başvurmalıyım?

Çalınan araçların tescil belgelerinin kapatılması, çalınma olayının üzerinden bir ay geçmiş olması kaydıyla herhangi bir trafik tescil müdürlüğüne başvurulabilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Osmanlıda Müzikle Tedavi Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir