Buğdaylara pas ilacı ne zaman atılır?
Kımıl mücadelesi esas olarak nisan ayının ikinci haftasından itibaren ilkbaharda ovaya gelen erginlere karşı yapılır. Toplu iniş alanlarında mücadeleler hemen ve gecikmeden başlar. Yayıldığında alanlar m2 başına 2 hareketle ilaçlanmalıdır.
Buğdayda pas hastalığı nasıl geçer?
Pas etkenlerine karşı yeşil kısımlar ilaçlanır. İlaçlama, yaprak ve gövde yüzeyinin tıbbi su ile kaplanması şeklinde yapılmalıdır. Yabancı ot ilaçlaması ve pas kontrolü için zamanlama uygunsa, ilaçların karışabilirliği dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır.
Buğdayda pas hastalığı verimi etkiler mi?
Buğday bitkisi üreticilerimizin büyük bir kısmının gelir kaynağıdır ve stratejik öneme sahiptir. Buğdaydaki pas hastalıkları, iklim koşullarının salgınlara yol açtığı yıllarda önemli verim kayıplarına yol açar.
Pas ilacı hangi bitkilere atılır?
BİTKİ ADI ZARARLI ORGANİZMA ADIDOWEACH Sarı pas (Puccinia striiformis) 50 ml/gün MISIR Mısır yaprak lekesi (Setosphaeria turcica) 100 ml/gün ŞEKER PANCARI Sercospora yaprak lekesi (Cercospora beticola) 75 ml/gün PADDYPyricularia oryzae) 100 ml/gün 2 satır daha
Pas ilacı atıldıktan sonra yağmur yağarsa ne olur?
Sistemik bir pestisit ise, genellikle yağmur erozyonuna karşı daha dirençlidir. Örneğin, püskürtmeden sonra bir saat içinde yağmur yağarsa, pestisitin etkinliğini temelde etkilemez. Tiyofanat, karbendazim, triadimefon, vb. Uygulandığında, bitkinin %80’i 4 saat içinde dokulara emilir ve aktif madde…
Buğdayda iyi verim almak için ne yapmalı?
Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.
Pas hastalığı verimi ne kadar düşürür?
Tahıl büzülmesi ve özgül ağırlık azalır, bu da hem verimi hem de kaliteyi azaltır. Zor enfeksiyonlardan kaynaklanan ortalama verim azalması yaklaşık %15’tir, ancak zor enfeksiyonlar verimi %40’a kadar azaltabilir. Tahıl büzülmesi ve özgül ağırlıkta azalma hem verimi hem de kaliteyi azaltır. Zor enfeksiyonlardan kaynaklanan ortalama verim azalması yaklaşık %15’tir, ancak zor enfeksiyonlar verimi %40’a kadar azaltabilir.
En iyi pas ilacı hangisi?
Külleme ve pas hastalığına karşı en etkili ilaç Azimut! Tebukonazol ve azoksistrobin etken madde karışımı ile yapılan Azimut, yapraklara kısa sürede nüfuz ederek mantar oluşumunu engelliyor ve uzun süreli koruma sağlıyor.
Bitkilerde pas hastalığı nasıl geçer?
Pas hastalıklarının klor dioksit ile tedavisinde uygulama: 100 litre suya 500 ml klor dioksit karıştırılır. Karışım bitkiye, tepeden püskürtme adını verdiğimiz püskürtme yöntemi kullanılarak uygulanır. Hastalık durumunda, uygulama 3 veya 5 günlük aralıklarla (hastalığın şiddetine bağlı olarak) yapılabilir.
Pas hastalığı neden oluşur?
(Puccinia striiformis f. sp. tritici) Yaprağın üst tarafında makine delikleri gibi sarı püstüller oluşturur. Bu püstüllerin dizilimi bir çizgiye benzediğinden bu pasa çizgisel pas da denir. Yüksek nem veya yağmur hastalığı tetikler. Hastalığın ortaya çıkması için en uygun sıcaklık 10-15 °C’dir.
Buğdayda başak yanıklığı neden olur?
Patojen (Fusarium spp.) mısır ve otların bitki kalıntılarında kışlar, ilkbaharda yağışlı havalarda çoğalır ve rüzgar ve su yoluyla tahıl bitkilerinin başaklarına ulaşır. Hastalığın bir diğer kaynağı da hastalıkla enfekte olmuş tahıllardır (tohumlar).
Buğdayda kardeşlenme ne zaman olur?
Ekim zamanlarına göre buğdayın tahmini kardeşlenme zamanları; İlimizde; Erken ekilen buğdaylar ARALIK ayında, normal ekim döneminde ekilen buğdaylar OCAK ayında, geç ekilen buğdaylar ise ŞUBAT ayında yumurtadan çıkacaktır.
Buğdayda pas hastalığı için hangi ilaç kullanılır?
Bitkinin adını bulun g/L MetkonazolBuğdayMIZONA® (İTHAL)200 g/L Piraklostrobin+30 g/L Fluxapyroxad11 satır daha
Pas suyu çiçeklere iyi gelir mi?
Pasın içeriğindeki demir bitkilere oksijen sağladığı için bitkileriniz daha canlı görünecek ve ömürleri uzayacaktır. 💥Paslı çivileri 1 gün suda beklettikten sonra sulayabilirsiniz. 🥳💦11 Ocak 2024
Pas ilacı hangi saatlerde atılır?
İlaçlama her saat yapılamaz, ilaçlama saati mümkünse sabah ve akşam olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zamanlar değildir. Bu arada rüzgara dikkat etmeliyiz. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar ilacı doğrudan bize getirir.
Pas ilacı dekara ne kadar atılır?
İlaçlamada dekara 2 kg %5 oranında karboril etken maddeli pestisit püskürtücülerle püskürtülmektedir.
En iyi pas ilacı hangisi?
Külleme ve pas hastalığına karşı en etkili ilaç Azimut! Tebukonazol ve azoksistrobin etken madde karışımı ile yapılan Azimut, yapraklara kısa sürede nüfuz ederek mantar oluşumunu engelliyor ve uzun süreli koruma sağlıyor.
Buğdayda yabancı ot ilacı ne zaman atılır?
Buğdayda çıkış sonrası ilaçlamada, yabancı otlar 2-6 yapraklı olduğunda ilaçlama yapılmalıdır. Gecikmeli ilaçlama amacını yitirmiştir. 1 m2’de 19 veya daha fazla yabancı ot olduğunda ilaçlama yapılmalıdır.
Buğdaya kök boğaz hastalığı ilacı ne zaman atılır?
Buğday ve arpa hastalıkları için ilaçlama kardeşlenme döneminin ortasında (gelişim dönemi 25) başlanmalıdır; yaprak hastalıkları için ilaçlama hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Tocata® TR önerilen dozajda kullanıldığında en az 30 gün koruma sağlar.
Tavsiyeli Bağlantılar: Üre Gübresi Eritilerek Yapraktan Verilir Mi