İçeriğe geç

Çekme Belgeli Araç Alım Satım Nasıl Yapılır

Çekme belgeli araç satın aldım ne yapmalıyım?

Çekme izni olan bir araç satın aldıysanız ve aracı yola çıkarmak istiyorsanız, öncelikle aracınızın muayene iznini almalı ve araç üzerindeki tüm borçları ödemelisiniz. Daha sonra gerekli belgelerle noter tasdikli bir izin alarak aracınız için yeni bir tescil alabilirsiniz.

Çekme belgeli aracın masrafı ne kadar olur?

Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama maliyet 3.432 TL, çekme belgeli araçlarda 927 TL, çekme belgeli araçlarda 1.821 TL, çekme belgeli binek otomobiller, çekme belgeli minibüsler gibi araçlarda ise 2.432 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 1.000-1.500 TL arasındadır.

Aracımı Çekme Belgesi Nasıl Satabilirim?

Çekme belgesi olan araçların satışı yalnızca noter aracılığıyla gerçekleşir. Araç sahibi doğrudan noter kurumuyla iletişime geçmeli ve satış sürecini başlatmalıdır. Bu süreç genellikle birkaç saat içinde tamamlanır.

Çekme belgeli araç noter satışı olur mu?

Bu süreçte çekme belgesi olan araçların trafiğe çıkmasına izin verilmez. Ancak çekme belgesi olan araçların alım satımı noter aracılığıyla mümkündür.

Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?

Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkarılır 2024?

Alınan araç kimlik belgesi ile notere gidip geçici araç tescil belgesi alırsınız. Noterden alınan plaka basım belgesi ile Şoförler Odasına başvurularak aracın plakası düzenlenir. Araç için yol vergisi ödendikten sonra çekme belgesi ile aracı yola çıkarma imkânı vardır.

Çekme belgesi ne kadar tutar 2024?

2024 yılı için çekici ruhsatı ücreti 265,90 TL’dir. Başvuru yaptığınız yere göre ücret değişiklik gösterebilir.

Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?

Çekme belgesi olan bir araç muayene borcu doğurur mu? Çekme belgesi olan araçlar vergi ve cezalar açısından borca ​​tabi değildir. Ancak araç çekme belgesinden önce muayene edilmediği için takip muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.

Çekme belgeli devir nasıl alınır?

Araçlar çekme belgesi ile satın alınabilir; bu satış noter aracılığıyla yapılabilir. Trafik müdürlüğüne başvuruda bulunulduktan ve araç incelendikten sonra herhangi bir sorun yoksa araç satılabilir. Bu işleme çekme belgesi ile satış denir.

Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?

TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için buraya tıklayın. Web sitesine ek olarak, haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı çağrı merkezinden araç muayene randevusu alabilirsiniz.

Çekme plakalı araç nasıl satılır?

Çekici belgesi ile satışta ilginç olan şey, araç sahibinin ilgili noter kurumuna doğrudan ulaşarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genellikle birkaç saat içinde tamamlanır. Çekici belgesi ile satış, trafik müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve gerekli araç muayenesinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilebilir.

Çekme belgeli araç kullanmanın cezası ne kadar?

2023 yılı güncel ceza tutarlarına göre, çekici ehliyeti ile yola çıkmanın cezası 4.064 TL’dir. 2023 yılı tüm trafik cezalarının fiyatlarını öğrenmek için “2023 yılında trafik cezaları ve ehliyet harçları ne kadar?” yazımıza tıklayabilirsiniz.

Çekme belgeli araç alındıktan sonra ne yapılır?

Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Ayrıca aracı yola çıkarmak için aracı yola çıkarma ücretini, cari yılın çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.

Çekme belgesi kaldırma ne kadar?

Araç çekme belgesi almadan önce noterde araç üzerinde herhangi bir haciz, yaptırım vb. olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Ayrıca bu gibi durumların ortaya çıkmadığından emin olmak gerekir. 2023 yılı itibariyle noterde çekme belgesi başvurusunun maliyeti yaklaşık 125 TL olacaktır.

Çekme belgeli araç muayeneye nasıl giderilir?

Ve araç kullanmak yasaktır. Aracınızı çekme belgesi ve yol ruhsatı ile muayeneye götürebilmeniz için muayeneden sonra trafik ruhsat ofisine bildirmeniz ve Ek 33/A’yı teslim etmeniz gerekir. Bu belge ile aracınız 7 gün boyunca trafiğe elverişli hale gelir ve bu süre içerisinde genel muayeneye götürülebilir.

Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur 2024?

Çekme izni olan araçların trafiğe yasal olarak girmesine izin verilmez ve çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, plaka sahibine para cezası uygulanır. Çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, bu durum lisans sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.

Çekme belgeli araç muayeneden geçtikten sonra ne yapılır?

Araç muayeneden geçtikten sonra zorunlu trafik sigortanızın olması gerekir. Daha sonra notere gidip araç tescil belgesini alabilirsiniz. Noter plaka basım belgesini verecektir. Bu belge ile Şoför ve Otomobil Odası ile iletişime geçmelisiniz.

Çekme belgeli araç muayene olmadan satış yapılır mı?

Araç satış işlemlerimde aracın bazı parçalarının eksiksiz olması gerekmektedir. Bunlardan biri de araç muayenesidir. Muayenesi olmayan bir araç satılamaz. Satışın gerçekleşebilmesi için öncelikle aracın muayenesinin yapılması gerekmektedir.

Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılıyor?

Çekme belgeli satışlarda ilginç olan şey, araç sahibinin ilgili noter kurumuna doğrudan ulaşarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genellikle birkaç saat içinde tamamlanır. Çekme belgeli satış, trafik müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve gerekli araç muayenesinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort