Kırşehir’in en meşhur yemeği nedir?
Kırşehir | Kırşehir’in tescilli lezzetleri arasında yer alan Çullama yemeği, tavuk eti, tereyağı, un ve tavuk suyu ile hazırlanıyor.
Türkiye’nin en zengin mutfağı neresi?
Çalışma sonucunda, Türkiye’nin en çeşitli mutfağının Gaziantep’te olduğu ve Gaziantep mutfağının 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklandı. İkinci sırada Elazığ’ın yer aldığı ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtildi.
Nevşehir’de ne yemeği meşhur?
Nevşehir Yöresel Yemekleri – Nesiyle Meşhurdur?Testi KebabıÇömlek Fasulyesi.Kazık ÇorbasıKayısı ÇorbasıNohut Çorbası.Süt Çorbası.Dolaz.Ayva DolmasıDaha fazla ürün…
Ayva boranisi nerenin yemeğidir?
Ankara’nın yöresel lezzetlerinden bir tarif; ayva borani…
Kırşehir hangi yöreye ait?
Kırşehir, Türkiye’nin Orta Anadolu bölgesinde bir ildir. 1867’de bucak, 1869’da ilçe ve 1870’te sancak olmuş ve Avanos, Keskin ve Mecidiye (Çiçekdağı) ilçeleri Kırşehir’e bağlanmıştır.
Çullama nerenin yemeğidir?
Kırşehir’in yöresel yemeklerinden biri olan çullama, tavuk ve pirinçten yapılan bir tür börektir.
Niğde’nin neyi meşhur yemek?
Niğde’nin meşhur yemekleri: cevizli erişte, etli bamya, mazaklı köfte, niğde tava, pilavlı elma dolması, ayva borana, niğde tarhanası, kabak musakka.
Sivas’ın neyi meşhur?
İşte Sivas’ın meşhur lezzetleri! 2.1. Peskütan Çorbası… 2.2. Kesme Fıçı… 2.3. Mercimek Badisi… 2.4. Baviko. … 2.5. Sirok (Cenaze)… 2.6. Sivas Katmeri. … 2.7. Divriği Pilavı… 2.
Kayseri’de ne yenir?
Kayseri’de ne yenir? Kayseri Mantısı, Tepsi Mantısı, Kayseri Pastırması, Deve Çevikli Pide, Arabaşı Çorbası, Poç Kebabı, Sucuk Köftesi, Çemen Ekmeği.
Kalye nerenin yemeğidir?
KalyeKabak kalyeÜlke(ler)TürkiyeOluşturucuOsmanlı mutfağı
Borana nerenin yemeğidir?
Boran, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir mezedir. Ispanak ve diğer malzemelerle hazırlanan boran, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, özellikle Van ve Isparta’da farklı şekillerde hazırlanır. Yalvaç ve Mecitözü civarında iki çeşidi vardır: ıspanaklı ve fasulyeli.
Amasya’nın hangi yemeği meşhur?
Hamur işleri: Amasya çöreği, katmer, kabak pilavı, bişi, cırıtka/sizzlak/aktmama, döner, ekmek aşılama (papara), eli böğrüz, haşhaşlı-cevizli çörek, hengel, kıymalı mantı, yufka, mayalı, patlıcan pilavı, sini suböreği, yufka, yaka hamuru ve yanuç yöresel yemeklerdir. sayılabilir.
Kırşehir neyi ile ünlü?
Kırşehir’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Cacabay Medresesi, Kale Höyük Arkeoloji Müzesi, Ahi Evran Külliyesi, Japon Bahçesi, Neşet Ertaş Kültür Merkezi ve Kırşehir Kent Parkı bulunmaktadır.
Çirleme yemeği nasıl yapılır?
ÇİRMENİN HAZIRLANIŞI: Küp doğranmış etler haşlanır. Daha sonra incecik doğranmış soğanlar yağda kavrulur, baharatlar, tuz, iyice temizlenmiş ve yıkanmış kuru üzümler sıcak suda haşlanır, et haşlanır, yeteri kadar su ve pekmez eklenir ve haşlanır. Haşlandıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
Kamanın hangi yemeği meşhur?
Kama’nın yöresel lezzeti Besmeç – nefis tarifler.
Gendeme nerenin?
Gendüme çorbası, Gendüme Aşı veya Gendime çorbası, Türk mutfağından bir tür yoğurt çorbasıdır. Geleneksel Tokat mutfağında yer alır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Boğa Burcu Ne Yer